Vreme extremă: Italia a fost lovită de o tornadă, iar Mexic se pregăteşte de un uragan

Embed:

Vreme extremă în diferite colţuri ale lumii. O tornadă a măturat nordul Italiei, şi a provocat pagube materiale, dar şi panică în rândul localnicilor. Iar Mexicul se pregăteşte de un uragan, care se apropie cu repeziciune de coasta de sud a ţării. Autorităţile au început evacuarea oamenilor din calea stihiei.

O tornadă, fenomen neobişnuit în Europa, a lovit cu putere regiunea de nord a Italiei, în special oraşul Milano. Din fericire, stihia nu a făcut victime, dar a lăsat în urmă copaci doborâţi, maşini şi hangare industriale avariate.

"Nici nu am reuşit să închidem uşile fabricii. Ferestrele s-au spart în bucăţi", a spus un bărbat.

"Tornada continua să crească în intensitate, de parcă un motor al unui avion se afla lângă mine", a spus un alt bărbat.

În statul american Kansas o tornadă a distrus 6 proprietăţi. Un tablou similar a fost şi în centrul statului Michigan, unde stihia a doborât zeci de copaci. Avertismentul de vreme rea rămâne în vigoare şi astăzi, iar meteorologii prognozează noi furtuni.

Iar spre ţărmul sudic al Mexicului se îndreaptă furtuna tropicală Barbara, care s-a transformat în uragan, în largul Oceanul Pacific. Rafalele de vânt bat cu până la 120 de kilmetri pe oră. La ordinul autorităţilor, 4.200 de persoane vor fi evacuate din zonele expuse pericolului.

Totodată, în unele porturi va fi întreruptă navigarea, deoarece valurile ar putea ajunge la cinci metri înălţime. Potrivit oficialilor, riscului este expusă şi cea mai mare rafinărie din ţară, situată pe coasta Salina Cruz.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu