VREME EXTREMĂ în Europa: Furtuni violente în Halkidiki, ploaie cu grindină în Italia şi ninsori în România (VIDEO)

Embed:

Imagini terifiante au fost surprinse în peninsula Halkidiki, una dintre cele mai populare destinații turistice din Grecia. Şase oameni au murit, iar aproximativ 70 au fost răniţi în urma unei furtuni violente, însoţite de grindină. Victimele sunt cetăţeni ai României, Rusiei şi Cehiei. Ministerul de Externe de la Chişinău a luat legătura cu ambasada ţării noastre din Atena pentru a afla dacă au avut de suferit şi cetăţeni moldoveni.

Cei doi cetăţeni români sunt o femeie şi un băiat de 8 ani. Aceştia şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul restaurantului în care se aflau s-a prăbuşit. Deocamdată nu se ştie dacă cei doi erau rude. Alte două victime de naţionalitate rusă sunt un bărbat şi un băiat, care au murit striviţi de un copac prăbuşit peste ei. Iar doi pensionari din Cehia şi-au pierdut viaţa în timp ce rulota în care se aflau a fost luată de rafalele de vânt. Vremea a făcut ravagii şi în oraşul Salonic. Un locuitor a surprins momentul în care un fulger a lovit o clădire.

Vremea s-a dezlănţuit şi în Italia. 18 oameni au fost răniţi în oraşul Pescara după o ploaie cu grindină. Bucăţile de gheaţă erau de mărimea unei mingi de tenis.

Zeci de copaci au fost doborâţi din cauza unei furtuni puternice abătute peste mai multe regiuni din nordul ţării.

Între timp, şi în România au loc fenomene meteo fără precedent. Pe Vârful muntelui Pietrosu Rodnei din judeţul Maramureş, la o altitudine de peste 2300 de metri, a nins. Autorităţile din Borşa susţin că este pentru prima dată când în munții Rodnei ninge în luna iulie. Zăpadă a căzut şi în Munții Făgăraș din Județul Sibiu.

Pe Internet au apărut imagini de la Lacul Bâlea, din care se vede cum drumurile sunt curăţate.

Meteorologii români au anunţat că temperatura se va menţine scăzută şi în următoarele zile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu