Vreme extremă în Europa: Continentul va fi lovit de ninsori, tornade și furtuni extreme

Europa se confruntă cu vreme extremă în zilele următoare. Meteorologii BBC Weather anunță ninsori în nordul și sud-estul continentului, furtuni în vest și tornade în Mediterană.

Valurile de ninsoare vor fi înregistrate în țările din Europa de Est începând de marți noaptea, în timp ce Europa centrală va fi afectată de condițiile climatice umede și vânturi puternice și tornade teribile în Italia. Marea Britanie va avea parte de o vreme "îngrozitoare", anunță BBC, citează libertatea.ro.

Weather care atenționează că arhipelagul va fi lovit de furtuna Diana, formată în Atlantic. 

"În restul continentului este rece și înnorat, iar în Alpi și în unele părți estice ale Europei se vor înregistra ninsori. De asemenea, urmează o perioadă tulbure în zona Balcanilor și în centrul Mediteranei. Vremea a fost îngrozitoare pentru Italia în ultimele zile, fiind raportate mai multe tornade", a spus meteorologul britanic. 

BBC Wather vorbește despre ploi abundente și căderi masive de zăpadă în toată zona Balcanilor și cele mai multe țări din Europa de Est după ce aerul rece siberian coboară și se întâlnește cu curenții puternici mediteranieni cu presiune scăzută și astfel apar ninsori masive în România și Bulgaria.

În vest, însă, valul de aer rece va ajunge în Scandinavia și va coborî în statele baltice, Polonia și Germania, unde vor fi înregistrate temperaturi scăzute. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu