Vreme bună pentru grădinărit! TOT ce trebuie să știi despre semințe înainte să le plantezi

Embed:

Vremea frumoasă este tocmai bună pentru lucrări în grădină şi în câmp. Cei care doresc să cultive legume, pot găsi în pieţele agroalimentare o ofertă variată de soiuri de plante. Cele mai solicitate, în această perioadă, sunt seminţele de ridichi, roşii şi castraveţi

Pentru a-şi asigura o recoltă bună Vasile Pogor cumpără seminţe de la acelaşi producător şi le dezinfectează în soluţie de permanganat de caliu. Iar cu ajutorul cenuşii din lemn le căleşte. 

"Le pregătesc soluţie din microelemente din cenuşă de lemne, pun câteva grame de cenuşă la doi litri de apă şi o ţin 24 de ore. Pun seminţa în lichid după aceea o scot şi o pun pe 12 ore în apă. Apoi storc bine seminţele şi le duc lângă sobă", a explicat fermierul.

Comercianţii spun că, în această perioadă, soiurile de castraveţi, roşii şi ridichi sunt cele mai solicitate:

"Cumpără pentru grădină, cumpără şi cei care au multe hectare. - Dar ce cantitate are un pliculeţ? De la 20 de grame. - Pentru ce suprafaţă ajunge? - Aproximativ un ar".

"- Ce vreţi să cumpăraţi pentru grădina dvs? - Ridichi de lună, pentru început. Ai săpat, ai pus îngrăşăminte, ai împrăştiat seminţele, ai dat cu grebla şi aşteaptă".

Pentru a alege corect seminţele, trebuie să verificăm integritatea plicului şi termenul de valabilitate. Dacă ambalajul este decolorat sau şifonat, înseamnă că seminţele au fost expuse la soare sau păstrate în locuri umede.

Plicul trebuie să conţină recomandări cu privire la perioada şi modalitatea de plantare a legumelor. Unele soiuri, cum ar fi, cele de roşii sau castraveţi vor fi răsădite. Iar în cazul altor culturi, de exemplu, ridichia, seminţele vor fi puse direct în pământ.

Agronomii le recomandă oamenilor să planteze seminţele în palete speciale, iar, ulterior, să răsădească planta.

"Seminţele se pun la o adâncime de 0,5 mm şi se acoperă cu un substrat de turbă. Le ţinem la geam, foarte bine irigate. Răsada se creşte 45 de zile. Şi când temperatura solului este de + 10 grade le replantăm", a menţionat agronomul 

Un pachet de seminţe de legume costă între 3 şi 25 de lei, în funcţie de cantitate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu