VREMA ÎŞI SCHIMBĂ MACAZUL! În nordul și sudul ţării se așteaptă ploi cu descărcări electrice

Embed:

După maxime generoase şi un cer cu soare, vremea schimbă macazul. Pentru astăzi şi mâine, meteorologii prognozează ploi de scurtă durată cu descărcări electrice în raioanele din nordul și sudul țării, izolat puternice. Pe alocuri, este posibil să cadă grindină.  

Potrivit Serviciului Antigrindină, în ultimele 24 de ore au fost lansate 103 rachete antigrindină în raioanele Ceadîr Lunga, Călărași și Soroca.

În aceste condiţii, hidrologii prognozează până mâine formarea scurgerilor intensive, iar local ar putea fi înregistrate inundații. Astfel, agenții economici care gestionează lacuri sunt îndemnați să verifice starea barajelor şi a digurilor.

În caz de situații de risc, oamenii sunt rugați să apeleze numărul unic de urgență 112. Nu scăpăm de precipitații nici săptămâna viitoare. Până sâmbătă, sunt prognozate ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, preponderent în raioanele din nordul și centrul țării. 

Vremea rea a pus deja stăpânire pe o mare parte din teritoriul României. 18 județe din centrul și sudul țării sunt sub cod portocaliu de ploi și vânt puternic, care va intra în vigoare la ora 16:00. Avertizarea va fi valabilă până marţi seara. Hidrologii români nu exclud că ar putea introduce cod roşu de inundaţii. Iar în judeţele limitrofe este valabil codul galben de ploi.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu