"Vrem drum din asfalt" au scandat peste o sută de oameni, din şase sate din raionul Căuşeni. Ei cer ca drumul care le leagă să fie reparat

Embed:
"Vrem drum din asfalt". Asta au scandat astăzi peste o sută de oameni din şase sate din raionul Căuşeni, care spun că nu mai pot suporta drumul care face legătura între localităţile lor. Acesta are o lungime de 15 km şi se află într-o stare deplorabilă de mai mulţi ani. În aceste condiţii, oamenii se văd nevoiţi să îndure praf, noroi, iar uneori, pe timp de iarnă, rămân chiar blocaţi în casele lor, pentru că nămeţii fac drumul inaccesibil.

Dis-de-dimineaţă, oamenii din şase localităţi, Căinari, Chircăieştii-Noi, Ciufleşti, Baimaclia, Taraclia şi Batîr s-au adunat în satul Ciufleşti şi au protestat în mijlocul drumului, fiind nemulţumiţi că autorităţile nu iau nicio măsură de zeci de ani.

"Noi vrem asfalt!"

Locuitorii mai spun că drumul nu a fost reparat niciodată în cei 40 de ani de când a fost construit, iar starea lui devine tot mai deplorabilă, din cauză că pe acolo mai circulă şi maşinile de mare tonaj.

"Este strigător la cer în ce condiţii stăm noi. Mai ales acum, pe timp de vară, un praf că nu poţi sta în casă. Cel mai greu e iarnă, când vin valurile de troiene, totul este paralizat câte 3-4 zile. "

"Vrem asfalt, vrem şi proiectul "Drumuri Bune". E tare rău, mergi în autobuz ca în căruţă pe el, mai ceva chiar"

"Câteodată aici omătul se ridică şi până la doi metri. Se astupă drumul şi câte o săptămână nu poţi să ieşi de aici."

Oamenii le-au dat răgaz autorităţilor 60 de zile. În cazul în care în această perioadă nu vor veni cu nicio soluţie, atunci ei vor ieşi şi vor bloca traseul.

"Drumul are baza din pietriş şi nisip, niciodată nu a fost reparat, doar reprofilat. Încă de pe vremea sovietică s-au apucat să-l repare, dar nici până în ziua de astăzi nu s-a mai făcut nimic", a declarat Sergiu Pîrlog, primarul satului Ciufleşti, Căuşeni.

La protest a fost invitat şi ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brânzan, şi premierul Maia Sandu. Niciunul dintre demnitari nu a dat însă curs invitaţiei.

"Doamna Sandu, la microfon, doamna Sandu, la microfon!1 Domnul Brânzan, la microfon, domnul Brânzan, la microfon!

Pentru reparaţia celor 15 kilometri de drum este nevoie de peste 20 de milioane de lei.

Lasă un comentariu