Vrei să vezi zimbrii din Pădurea Domnească? Acum ai toate condiţiile să o faci

Embed:

Condiţii mai bune pentru cei care vor să admire zimbrii din rezervaţia Pădurea Domnească. Recent, au fost încheiate lucrările de construcţie a unui foişor şi a unei punţi, de pe care pot fi văzute animalele. Schimbările i-au mulţumit pe turişti.

Foişorul a fost construit la aproximativ patru metri deasupra ţarcului. El are o lungime de 30 de metri şi permite vizitatorilor să urmărească zimbrii îndeaproape.

Iată ce spun turiştii:

"Pentru copii e bine, pentru siguranţa lor, că până acum se uitau de după gard şi nu era comod."

"Oamenii veneau la gard şi se uitau, dar animalele dacă sunt sălbatice se izbeau în gard, dar aşa te urci aici, te uiţi de sus, nu se teme lumea."

Reprezentanţii rezervaţiei "Pădurea Domnească" spun că schimbările nu se opresc aici. Ei îşi propun să ofere condiţii mai bune celor care vor decide să înnopteze pe teritoriul rezervaţiei. În primăvara anului viitor, aici urmează să fie construite trei case din lemn, fiecare cu o capacitate de cazare de şapte locuri.

"Canalizare, apă caldă, veceu, totul va fi. Totul va fi conform cerinţelor zilelor de azi: drum de acces, parcare, totul absolut va fi în complex", a precizat Iurie Beţişor, administrator rezervaţia Pădurea Domnească.

Lucrările de construcţie au fost finanţate de Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională şi au costat peste 800 de mii de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu