Vrei să mergi la odihnă în Moldova? Vezi cât te costă o vacanţă pe malul Nistrului

Embed:
Deşi nu avem mare, o vacanţă pe malul Nistrului costă la fel ca una de pe litoralul Mării Negre. În pofida preţurilor piperate şi a condiţiilor precare de odihnă, administratorii pensiunilor de la Vadul lui Vodă nu se plâng pe lipsă de clienţi, cei mai mulţi fiind din Capitală.

În zi de sâmbătă, această pensiune era plină de turişti. Când compară preţurile din pensiunile din Vadul lui Vodă cu cele de la bazele de odihnă din Ucraina sau România, spun că sunt...

"Aproximativ aceleaşi. Nu pot spune că sunt nici exagerate, dar nici... . Normal. Evident, reuşim să ne întoarcem foarte repede acasă. "

"Preţurile sunt bune. Nu e scump.
- Ca în Turcia.
- Aproape, puţin mai mici. "

"E mai aproape şi nu avem ce alege. "

Administratorii de pensiuni spun că au oferte pentru toate gusturile şi buzunarele. Chiria unei camere pentru două persoane ajunge până la 600 de lei.

"Camere avem şi mai ieftine, de la patru sute de lei, bloc sanitar comun, pentru două persoane. Dacă vor şi micul dejun se achită aparte, dar permitem cu mâncarea celor care se odihnesc, a turiştilor. Noi permitem şi acces la piscină, grătar şi foişor, intră în preţul de parcare tot", a spus Ana Grădinaru, administratorul unei pensiuni.

"Preţurile sunt aproximativ cele care sunt şi la alte destinaţii de undeva la mare sau la în ţările vecine şi chiar în Europa. Înţeleg unităţile de cazare din Republica Moldova, pentru că şi preţurile sunt aceleaşi ca şi în alte ţări, respectiv nu pot face un preţ mai mic având sinecostul egal cu cei din Europa", a declarat Ion CURMEI, adminstratorul unei agenţii de turism.

Costul unui sejur creşte pe măsura poftelor. În zona pensiunilor de odihnă totul este mai scump. Şi nu doar în localuri, dar şi în magazine.

" E cu mult mai scump decât în alte părţi, cu mult mai scump. Noi ne străduim de obicei chiar din vale să cumpărăm tot de ce avem nevoie şi să venim cu tot a nostru. Aşa, e costisitor aici, pe loc."

"Cred că acum, la început de sezon, preţurile sunt un pic mai mari şi cred că aşa şi vor rămâne, pentru că la noi, preţurile cresc pe zi ce trece."

Mâine şi săptămâna viitoare vom avea parte de mult soare şi maxime de până la 30 de grade, arată prognozele. Aşa că, cei care îşi doresc să scape de rutina oraşului pot face o mică escapadă la Nistru.

Lasă un comentariu