Vrei să faci masă de Paşte? Pregăteşte 2.500 de lei

Embed:

Pentru o masă bogată de Paşte, anul acesta, trebuie să scoatem din buzunar în medie 2.500 de lei, sau cu 25 la sută mai mult decât anul trecut. Din aceşti bani, se poate pregăti o masă pentru patru persoane, iar dacă aşteptaţi oaspeţi, trebuie să ştiţi că suma se poate dubla.

De pe masa tradiţională de Paşte nu poate lipsi pasca, iar un astfel de produs ne va costa în medie 60 de lei. Pentru un kg de carne de miel trebuie să scoatem din buzunar cel puţin 70 de lei, iar un kilogram de bomboane în asortiment costă aproape 150 de lei.

"Cozonacul costă în medie 100 de lei. Pentru legume, fructe şi ouă, vom scoate din buzunar aproximativ 250 de lei. Pentru două feluri de mezeluri vom plăti cel puţin 150 de lei, iar o sticlă de vin roşu costă între 30 şi 80 de lei.

Locuitorii Capitalei se plâng că fac cu greu faţă scumpirilor la produsele alimentare, iar din cauza bugetului redus, de Paşte vor avea o masă modestă.

Iată ce au spus oamenii:

"Cred că aproape 200-300 de lei. Mă gândesc la salariul pe care îl am, nu câştig mulţi bani."

"Nu pot să îmi permit multe, mezeluri, câteva legume şi desigur, pască şi ouă."

"Circa o mie de lei. Ţinând cont de faptul că suntem de la ţară şi mai avem pe lângă casă acelaşi miel, brânză, renunţăm la pască."

"Mă gândesc că nu mai mult de 500 de lei, că avem acasă unele produse şi nu este necesar să le cumpărăm".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu