Vrei cu maxi-taxiul? Plăteşte mai mult! Chirtoacă acceptă tariful de 5 lei, dar pune condiţii

Embed:

Regulile noi de transportare a pasagerilor cu microbuzele din Capitală vor intra în vigoare de pe 15 iunie, după ce ar putea fi aprobată majorarea tarifului pentru o călătorie, de la 3 până la 5 lei. Acest lucru s-a decis la întrunirea şoferilor de microbuz cu autorităţile Capitalei.

Şoferii microbuzelor vor putea lua cel mult cinci oameni în picioare. De asemenea, conducătorii auto vor trebui să oprească doar în staţii, iar viteza maximă de deplasare trebuie să fie până la 50 de kilometri la oră, aşa cum prevăd regulile de circulaţie.

Pe lângă acestea se mai adaugă interzicerea fumatului în timpul şofatului, cuplarea obligatorie a centurii de siguranţă şi fără muzică în saloane. Primăria mai vine, însă, cu o propunere şi anume - instalarea dispozitivelor care să limiteze viteza microbuzului până la cea maximă admisă de lege.

De la întrunirea de astăzi nu au lipsit replicile acide, atât din partea primarului Dorin Chirtoacă, cât şi a şoferilor. Toate - cu referire la modul în care sunt transportaţi pasagerii.

"5 oameni în picioare înseamnă 20. Care amenzi, oameni buni. Amenzi înseamnă pe unde poliţia vede, pe unde nu vede", a declarat Dorin Chirtoacă.

"Măi, măcar nu mă amăgiţi, asta nu suport. Voi vreţi să puneţi că din cauza drumurilor se rup resoarele la sprintere? Atunci, spuneţi-mi de ce la "lehcovuşte" nu se rupe prujina în fiecare săptămână?", s-a indignat edilul Capitalei.

"E normal să mergi claie peste grămadă în microbuz? Să te fure, să-ţi rupă nasturii şi să nu ai cu ce respira? E normal să mergi cu fundul pe torpedoul la maşină?", a mai întrebat Chirtoacă.

Deşi, majoritatea şoferilor nu au recunoscut faptul că ar fi condus neregulamentar, alţi au făcut-o. Asta, chiar dacă lucrurile au fost spuse cu gura adminstratorilor de linie.

"Noi la traseu nu suntem disciplinaţi. Fiecare din noi, sincer, să se uite în ochii săi, să se uite în oglindă şi să spună: eu nu sunt corect", a menţionat Mihai Rusu, administratorul liniei 110.

Până la urmă, şoferii şi autorităţile au ajuns la un compromis.

"Călătorul va alege - troleibuzul doi, microbuzul - 5. Dacă el achită 5 lei, atunci pe locuri. S-a aşezat şi ştie că achită 5 lei pentru comfort", a spus un şofer.

"Transportare numai pe scaune, poate cineva să închidă ochii, să fie maxim cinci oameni în picioare, asta ar fi rezonabil. Să circule strict, conform orarului, de la oră până la oră. Să oprească numai în staţii, viteza nu mai mare de 50 km la oră, centura, fumatul, telefonul şi toate celelalte. Soarta acestui tip de serviciu este în mâinile transportatorilor", a subliniat Dorin Chirtoacă.

Tariful pentru o călătorie cu microbuzul ar putea fi majorat în cadrul şedinţei Consiliului municipal din 14 iunie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu