Vrea funcţia supremă. Antonio Conflitti, candidat la şefia forului european de haltere

Veste importantă pentru sportul moldovenesc. Preşedintele interimar al federaţiei naţionale de haltere, Antonio Conflitti, candidează la şefia forului european. Pentru funcţia respectivă el va concura cu actualul secretar al federaţiei continentale, turcul Hasan Akkus, şi rusul Maxim Agapitov, preşedintele Federaţiei de Haltere din Rusia.

"Hotărârea de a candida a fost luată aproximativ trei luni în urmă, în urma discuţiilor cu colegii din alte federaţii europene şi cu membrii actualului birou executiv. La început, ne-am gândit la funcţia de secretar general, dar în urma discuţiilor cu colegii, ne-am hotărât să atacăm chiar funcţia de preşedinte", a afirmat preşedintele interimar FM de Haltere, Antonio Conflitti.

Dacă Conflitti va câştiga alegerile, în Republica Moldova va fi deschisă o reprezentanţă oficială a Federaţiei Europene de Haltere.

"Pentru Moldova, va fi o premieră exclusivă în orice sport. Un reprezentant din Republica Moldova nu a fost niciodată la acest nivel înalt. Beneficii, cu siguranţă, vor fi. Moldova, sportivii noştri vor fi în nucleul conducerii federaţiei europene", a comunicat preşedintele interimar FM de Haltere, Antonio Conflitti.

Conflitti a pregătit şi un program, pe care îl va prezenta la alegerile care vor avea loc la începutul lunii aprilie la Moscova.

"Am început să creez un program pentru a face acest sport mai aproape de oameni, pentru a căuta şi de a găsi noi sportivi care vor să practice acest sport. Al doilea punct constă în lupta continuă cu doping-ul. Seminare, cursuri. Trebuie să fim mai aproape de sportivi", a menţionat preşedintele interimar FM de Haltere, Antonio Conflitti.

  Antonio Conflitti are 46 de ani şi este preşedintele interimar al Federaţiei de Haltere din Moldova de anul trecut, când Tudor Casapu şi-a prezentat demisia. Până atunci, Conflitti a fost vicepreşedintele forului. Oficialul italian a ajuns în Republica Moldova în 2009, fiind colaborator al Ambasadei Italiei la Chişinău.
 În ţara noastră, Conflitti s-a recăsătorit cu o moldoveancă, iar din 2014 este cetăţean al Republicii Moldova.

loading...

Lasă un comentariu