Vox Populi: Câţi moldoveni consideră că duc un mod de viaţă sănătos

Embed:

Aproximativ 80 la sută dintre concetăţenii noştri consideră că duc un mod de viaţă nesănătos sau mai puţin sănătos. Aceste sunt datele sondajului Vox Populi, realizat recent de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor. 

Potrivit studiului, numai 18% dintre cetăţenii ţării noastre consideră că modul de viaţă pe care îl duc este unul sănătos.

Alţii 29 la sută – mai mult sau mai puţin sănătos, 35 la sutănu prea sănătos şi 15 la sută total nesănătos. Totodată, o pătrime din populaţia ţării consideră că starea ei de sănătate este rea sau foarte rea.

Cei mai mulţi oameni spun că nu-şi pot permite să aibă un regim alimentar sănătos şi să facă sport, din lipsă de bani:

"- Ce înseamnă un mod sănătos de viaţă? - Nici nu ştiu. - Nu cunoşteţi? - Nu. Când am, atunci mânânc".

"Cum credeţi, dvs aveţi un mod sănătos de viaţă? - Cu o aşa alimentaţie, nu cred. Tot ce cumpărăm au în componenţă substanţe chimice".

"Carnea este foarte scumpă - 80 de lei un kilogram. De unde bani? O dată în lună putem să ne permitem când primim pensia."

"- Fructe şi legume mâncăm, dar carne - după sărbătoare. - Dar cu sportul vă ocupaţi? - Eu sunt lucrător social şi toată ziua mă umblu prin sat. Aşa că nu am timp să mă ocup cu sport."

Sociologii precizează că persoanele cu un nivel de viaţă mai ridicat sunt cele care au posibilitatea de a se alimenta corect şi de a avea condiţii locative mai bune. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu