Votul europarlamentarilor contra vizelor pentru moldoveni, demisia lui Marinuţa. CLICK aici pentru a vedea evenimentele cheie al săptămânii

Embed:

Luni, miniştrii Afacerilor Externe ai Lituaniei şi Letoniei au venit la Chişinău într-o vizită de lucru. Oaspeţii au avut întrevederi cu mai mulţi oficiali. Discuţiile s-au axat pe agenda Europeană a Republicii Moldova.

Tot luni, şeful legislativului, Igor Corman a plecat în America, unde s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA şi deputaţi ai Parlamentului canadian. Subiectele abordate s-au referit la colaborarea bilaterală.

În aceeaşi zi, mai mulţi foşti socialişti i-au cerut lui Igor Dodon să-şi dea demisia de la şefia formaţiunii, pe motiv că promovează organizarea referendumurilor locale, care duc la dezbinarea ţării.

Marţi, preşedintele Nicolae Timofti a convocat Consiliul Suprem de Securitate, în cadrul căruia a fost informat despre situaţia social-politică din ţară, dar şi despre evenimentele din Ucraina.

Miercuri, Guvernul a avizat modificările la Codul Electoral, care prevăd că problemele ce ţin de politica internă şi externă a ţării NU vor putea fi supuse referendumurilor locale.

Joi a fost o zi istorică pentru Moldova. Parlamentul European a votat pentru liberalizarea regimului de vize. Astfel, moldovenii deţinători ai paşapoartelor biometrice, vor putea călători liber în spaţiul Schengen, cel mai probabil, din luna iulie.

Joi şi Vineri, la Viena, s-a desfăşurat prima rundă de negocieri în formatul 5+2 privind reglementarea conflictului transnistrean.

Vineri, preşedintele Nicolae Timofti a semnat un decret privind revocarea din funcţie a ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu