Votca s-a scumpit în trei luni cu 60%

Embed:

Zile negre pentru amatorii de băuturi alcoolice tari. Vodca s-a scumpit cu 60 la sută. Preţul tăriei a crecut pe parcursul a ultimelor trei luni ca urmare a deciziei Guvenului de a stabili preţul minim de 40 de lei pentru fiecare sticlă de vodcă de 0,5 litri.

Producătorii scumpesc vodca chiar dacă decizia Executivului încă nu a intrat în vigoare, urmând să fie aprobată şi de către Parlament. Totodată, producătorii de vodcă invocă majorarea semnificativă a costurilor de producţie în ultimele luni. Preşedintele Asociaţiei producătorilor de băuturi tari, Sergiu Sârghi, susţine că spirtul s-a scumpit de la 20 până la 30 de lei per litru.

Precizăm că premierul Vlad Filat a anunţat în luna februarie că Guvernul va majora accizele pentru băuturile alcoolice şi ţigări cu 50 de procente, începând cu 1 aprilie. Şeful executivului declara că din banii încasaţi din accizele pentru ţigări şi tărie vor fi majorate salariile pentru profesori şi funcţionari.

Moldovenii sunt campionii lumii la consumul de alcool. Asta potrivit unui raport al Organizaţii Mondiale a Sănătăţii, publicat la începutul anului. Potrivit studiului, un cetăţean moldovean consumă anual, în medie, 18,2 litri de alcool. 10 litri din acest volum este vin de casă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu