VOTAT! Vladimir Groisman este noul premier al Ucrainei

Embed:

Ucraina are un nou Guvern. Vladimir Groisman, actualul președinte al Radei de la Kiev, a primit votul de încredere al parlamentarilor şi va conduce Executivul. Pentru candidatura lui au votat aproape toți deputații din coaliția guvernamentală, cu excepția unui vot negativ și a unei abțineri. 

"Înțeleg că trecem prin vremuri dificile în care trebuie să ne demonstrăm eficiența, dorința politică pentru a scoate țara din criză și pentru a schimba calitatea reformelor europene, dar și să continuăm calea integrării europene", a declarat Premierul Ucrainei, Vladimir Groisman.

Rada a aprobat și demisia fostului premier, Arseni Iațeniuk, anunțată încă duminică.

Vladimir Groisman este considerat un apropiat al lui Petro Poroșenko. Acesta va deveni, după învestire, cel mai tânăr premier din istoria Ucrainei. Groisman are 38 de ani şi se află în fruntea parlamentului ucrainean de la sfârșitul lui 2014.

Anterior, el a ocupat câteva luni funcția de viceprim-ministru în guvernul Iațeniuk. Noul președinte al Radei a fost numit Andrei Parubii. El a deținut până acum funcția de vicepreședinte al Parlamentului de la Kiev.

Citeşte şi: Șeful diplomației europene PROMITE: UE va susține noul guvern al Ucrainei

Şefa diplomaţiei europen, Federica Mogherini, a declarat că UE va susține noul guvern al Ucrainei și îl îndeamnă să implementeze reforme. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu