Votat în prima lectură! Amenda pentru transportarea pasagerilor fără bilete va fi majorată

Conducătorii auto care permit transportul ilicit de pasageri şi călătorii care vor circula fără bilete în transportul public vor fi sancţionaţi mai aspru. Un proiect, în acest sens, a fost votat în prima lectură la şedinţa de astăzi a Parlamentului.

"Responsabilitatea revine conducătorului auto sau taxatorului. Însă, responsabil este şi pasagerul. Deci, sancţionată va fi persoana care admite aceste ilegalităţi. Vom stabili o situaţie mai echilibrată.", a declarat viceministrul Transporturilor Vladimir Cebotari.

Astfel, amenda pentru o călătorie fără bilet în transportul suburban, interurban şi internaţional va ajunge până la 600 de lei, pentru pasageri, iar pentru conducătorii аuto - până la 1.200 de lei.

Potrivit documentului, pentru o călătorie în transportul regulat rutier şi electric urban, amenda va fi de până la 400 de lei pentru persoana fizică.

De asemenea, vor fi stabilite amenzi cuprinse între 7 şi 50 de mii de lei pentru agenţii economici care deţin microbuze şi nu vor elibera bilete.

În prezent, amenda pentru o călătorie fără bilet ajunge la 200 de lei.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu