VOTAT! Deputaţii au format Comisiile permanente ale Parlamentului

Embed:

Deputaţii Legislativului de la Chişinău au adoptat o hotărâre cu referire la constituirea Comisiilor permanente ale Parlamentului. Ca urmare, au fost stabilită formarea a nouă comisii, în loc de zece, câte erau până acum.

Două dintre cele nouă comisii vor fi conduse de liberal-democraţi. Este vorba despre Comisia economie şi cea pentru cultură şi educaţie.

Democraţii vor conduce Comisia juridică şi cea pentru politică externă, iar comuniştilor le-au revenit Comisia protecţie socială şi cea pentru administraţie publică şi mediu.

Socialiştii au preluat Comisia agricultură şi cea pentru drepturile omului, iar liberalii vor deţine şefia Comisiei securitate naţională. Totodată, Partidul Liberal a propus ca deputatul Valeriu Munteanu să facă parte din Biroul Permanent. Decizia a fost adoptată de parlamentari. 

Tot în şedinţa de astăzi, democratul Dumitru Diacov a propus să se adreseze un apel aşa-numitului Soviet Suprem de la Tiraspol pentru constituirea unui grup de cooperare.

"Reglementarea transnistreană o să rămână și mai departe un domeniu foarte important de activitate. În situația care s-a creat acum cu Ucraina, este important ca noi să avem dimensiunea parlamentară de cooperare cu regiunea transnistreană. Să constituim un grup de lucru, noi aici și ei acolo, și să încercăm să aducem o dinamică. Noi aici avem disponibilitatea să fim foarte deschiși", a spus Dumitru Diacov.  

Şedinţa extraordinară a Legislativului s-a încheiat, iar speakerul Andrian Candu a declarat că în continuare Parlamentul va funcţiona în mod obişnuit. Luna viitoare, aleşii urmează să intre în prima sesiune ordinară de primăvară-vară a noului Legislativ.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu