VOTAT: Sergiu Sîrbu este noul vicepreşedinte al Parlamentului

Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu este noul vicepreşedinte al Parlamentului. Acesta a fost votat în noua funcţie acum câteva minute cu 54 de voturi de majoritatea parlamentară.

Sergiu Sîrbu îl va înlocui pe Andrian Candu, care a fost învestit la 2 iulie în funcţia de ministru al economiei în locul fostul ministru Valeriu Lazăr.

Numirea lui Sîrbu vine la propunerea preşedintelui Parlaemtului, Igor Corman după consultarea cu fracţiunile parlamentare. Propunerea candidaturii lui Sîrbu a stârnit emoţii şi discuţii în plenul Parlmentului.

Foştii colegi din opoziţie şi liberalii nu au votat pentru Sergiu Sîrbu. Comuniştii l-au acuzat pe fostul coleg de plagiat, relaţii cu persoane dubioase şi nedeclararea deplină a averii.

Ba mai mult, deputatul Oxana Domenti a propus lichidarea acestei funcţii:

"Mai avem doar o săptămână de lucru şi plecăm în vacanţă, după care revenim şi intrăm în campania electorală, nu ar fi mai bine să lichidăm această funcţie şi din economiile făcute să le donăm campaniei de reconstrucţie a maternităţii. Aceasta înseamnă salariu, maşină, secretară, birou. Şi dacă tot promovaţi egalitate de gen în politică, de ce nu aţi propus în această funcţie o femeie?", a obiectat Domenti.

Drept replică, speakerul legislativului, Igor Corman a răspuns: "Această propunere vine în urma consultărilor cu fracţiunile parlamentare. La prima întrebare, vă imaginaţi câte economii aveam să facem dacă concediam 31 de deputaţi din partea stângă?".

La rândul ei, deputatul liberal Corina Fusu, a declarat:

"Ţinând cont de faptul că Sergiu Sîrbu a venit în Parlament pe listele partidului comunist, a fost un activist aprins al acestor valori şi a avut iniţiative legislative care au subestimat supremaţia valorilor noastre naţionale şi a limbii române, noi nu vom vota pentru învestirea lui în această funcţie".

Preşedintele de onoare PD, Dumitru Diacov a pus punct disputelor şi a propus să treacă la vot:

"Se simte aşa o "liohcoe invidie", eu propun să lăsăm la o parte toate speculaţiile şi să trecem la vot".

Tot astăzi, Parlamentul a votat demiterea din această funcţie a ex-deputatului Andrian Candu. Şeful legislativului a mulţumit acestuia pentru activitatea şi munca depusă din 2010 în calitate de deputat şi din 2013 în calitate de vicepreşedinte al Parlamentului.

La rândul său, Andrian Candu şi-a luat rămas bun de la colegi cu următorul mesaj:

"Simt un sentiment de emoţie, care este legat de o activitate interesantă alături de voi cei din coaliţia majoritară şi desigur şi de voi cei din opoziţie. Mă duc la Guvern cu inima împăcată că avem în Parlament o echipă puternică care va putea duce la capăt tot ce am început", a spus Candu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu