Votanții Declarației de Independență: De la Voronin nu am așteptat nimic, Lupu e un profitor și Ghimpu un xenofob

Membrii Asociației Parlamentul '90 au semnat astăzi, 3 august, o declarație, prin care își exprimă indignarea și nemulțumirea față de modul în care actualii deputați au examinat proiectul privind statutul semnatarilor Declarației de Independență.

Aceștia au declarat că statutul lor nu este un moft, ci un semn de recunoștință față de faptele lor. "Nu ne dorim privilegii. Vrem onoare și respect din partea statului", a menționat unul dintre membrii asociației.

Semnatarii Declarației de Independență au criticat Partidul Liberal și Partidul Democrat. "Sunt niște minorități politice, care încearcă să administreze acest stat. Mihai Ghimpu este un xenofob, el încearcă să ne împartă în diferite grupuri, mai privilegiate și mai puțin privilegiate. Marian Lupu, cel care stă în Parlament lângă stăpânul său, este un profitor. E o batjocură ceea ce a avut loc în Parlament pe 28 iulie. Cu ce sunt mai buni decât comuniștii? Nu au nimic sfânt. Idealul lor este banul", menționează semnatarii declarației de Independență. Aceștia însă au avut doar cuvinte de laudă pentru deputații liberal-democrați. "Le mulțumim că ne-au apărat onoarea și nu au făcut circ pe seama noastră", au spus semnatarii.

Deputații anilor 90 au vorbit și despre fosta guvernare. "Am fost înjosiți și pe timpul regimului Voronin, dar de la ei nici nu am așteptat multe cuvinte de bine, căci PCRM are un singur scop, refacerea statului imperial sovietic", a explicat unul dintre semnatari.

Deputații primului Legislativ au spus că actualii deputați nu au iertare pentru modul josnic prin care abordează independența Republicii Moldova, iar unica lor scăpare ar fi să plece de la putere.

Amintim că în cadrul ședinței din 28 iulie curent, deputații au dezbătut de mai multe ori proiectul cu privire la statutul semnatarilor declarației de independență. Atunci parlamentarii nu au ajuns la un consens și au sustras proiectul de pe ordinea de zi.

Menționăm că peste 40 de membri ai Asociației Parlamentul '90 fac parte din Partidul Liberal Democrat din Moldova.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu