Vot cu pixul la Comrat. CEC nu va pune la dispoziţie ştampile pentru referendumurile din 2 februarie

Embed:

Comisia Electorală Centrală nu va pune la dispoziţia Comratului ştampile pentru referendumurile din 2 februarie. Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, spune că asta din cauză că plebiscitele nu au fost iniţiate de Comisia Electorală Centrală.

"Nu am eliberat pentru că nu am iniţiat un atare referendum. Nu facem parte din aceste procese, noi am stabilit clar că dreptul de a organiza referendumuri locale îi revine Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova", a menţionat preşedintele CEC, Iurie Ciocan.

Referendumurile programate pentru 2 februarie au fost declarate ilegale de Judecătoria de la Comrat, iar Procuratura Generală a deschis dosar penal pentru samavolnicie. Autorităţile din autonomie au anunţat că nu vor renunţa la organizarea plebiscitelor şi că vor vota cu pixul.

Comratul nu a renunţat la această intenţie nici după vizita premierului Iurie Leancă şi preşedintelui Parlamentului, Igor Corman, în Găgăuzia. Cei doi oficiali i-au prevenit pe aleşilor din Adunarea Populară că rezultatele acestor plebiscite nu vor avea nicio putere juridică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu