Voronin vrea mai repede în vacanţă? A propus excluderea de pe ordinea zi a tuturor proiectelor

În ultima şedinţă a Legislativului din această sesiune, deputaţii au făcut cozi la microfoane pentru a face modificări în ordinea de zi. Propuneri au venit atât din partea comuniştilor, cât şi din partea deputaţilor din majoritatea parlamentară.

După aproape o oră de discuţii, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a propus ca toate proiectele să fie excluse de pe ordinea de zi.

"Analizând situaţia din ţară, analizând activitatea guvernanţilor, am o propunere: să ne dezicem de toate proiectele de pe ordinea de zi şi să votăm una singură - dizolvarea Parlamentului şi stabilirea datei pentru alegeri anticipate", a declarat Vladimir Voronin.

"Să supun votului acest proiect?", a întrebat în glumă preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

Pe de altă parte, unii deputaţi au declarat că Parlamentul votează în grabă mai multe proiecte.

"Ordinea de zi îmi aminteşte de fabrica din perioada sovietică, unde se face tot în ultima zi. Mergem pe stil comunist. Porcul nu se îngraşă în ultima zi", a declarat deputatul liberal, Gheorghe Brega. 

"Nu se îngraşă, dar de mâncare cere", a reacţionat şeful Legislativului.

Publika.md precizează că deputaţii se întrunesc astăzi în ultima şedinţă din actuala sesiune parlamentară. Pe 15 iulie începe vacanţa aleşilor poporului care va dura mai mult de o lună. Pe ultima sută de metri, legislatorii şi-au propus să voteze în lectură finală mai multe proiecte de lege şi hotărâri.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu