Voronin: Vor să distrugă comunismul

Îi critică pe europeni, dar în acelaşi timp, le cere ajutorul. Este vorba despre liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, care solicită intervenţia oficialilor europeni în cazul postului de televiziune NIT. În acelaşi timp, însă, el susţine că marile puteri vor să distrugă comunismul în Moldova şi de aceea, tolerează “tâlhăriile AIE”. Declaraţiile au fost făcute azi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele PCRM califică audierile parlamentare de vinerea trecută, pe marginea libertăţii de exprimare, drept o “profanare adevărată a audierilor parlamentare ca atare”. „AIE a refuzat invitarea la audieri a persoanelor solicitate de noi. Prima reacţie a majorităţii parlamentare la propunerea noastră de a organiza audieri la acest subiect a fost extrem de negativă. Niciunul din reprezentanţii AIE nu este interesat ca populaţia să ştie adevărul despre cei care au concentrat în mâinile lor piaţa publicitară, dar sub presiunea partenerilor europeni, ei au cedat”, a declarat acesta.

Comuniştii insistă ca Parlamentul să adopte o decizie pe marginea audierilor, lucru care, spun ei, trebuia să fie făcut încă la sfârşitul şedinţei. „În baza rezultatelor audierilor cerem restabilirea emisiei postului NIT până la stabilirea deciziei finale a instanţei de judecată. Potrivit legislaţiei, Întreprinderea Radiocomunicaţii nu avea dreptul să întrerupă emisia, vom cere să fie trase la răspundere persoanele responsabile de încălcarea flagrantă a legislaţiei în vigoare”, a precizat Voronin.

Totodată, liderul PCRM spune că se va adresa şi oficialillor europeni, pe care, însă, îi critică: „O să-i informăm pe europeni, care cu un deget de la o mână parcă îi fac observaţie guvernării, dar cu nouă degete şi două mâini le dau credite, numai ca să lupte să nu vină comuniştii la putere”.

Vladimir Voronin susţine că dorinţa marilor puteri de a distruge comunismul are rădăcini vechi: Începând cu 2001, când peste o lună de la venirea noastră, ambasadorul SUA a fost retras, fiindcă a prăvălit democraţia. Şi apoi mai departe ştim ce s-a întâmplat. Trilioane de dolari au investit pentru distrugerea URSS şi când colo, să apară în centrul Europei un partid care se numeşte Partidul Comuniştilor şi a obţinut mult mai mult decât cei care umblă cu mâinile întinse şi cu genunchii în pământ după credite. E clar de tâlhăria, banditismul pe care îl promovează cei la guvernaree îi pune în gardă şi pe europeni, dar anticomunismul e mai puternic”, a punctat acesta.

Publika MD aminteşte că liderul PCRM s-a plâns de mai multe ori oficialilor europeni pe Alianţa pentru integrare europeană. Ieri, acesta i-a scris o scrisoare Comisarului European pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Stefan Fule, în care a vorbit despre încălcarea dreptului la libera exprimare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu