Voronin urcă, Filat coboară

După mai bine de un an şi jumătate, în condiţiile în care la putere este Alianţa pentru Integrare Europeană, liderul opoziţiei Vladimir Voronin este declarat lider la capitolul încrederea cetăţenilor. O arată datele sondajului "Barometrul Opiniei Publice - mai 2012" publicat Institutul pentru Politici Publice.

Asta după ce, în toate sondajele făcute publice până acum, premierul Vlad Filat era cel care deţinea primul loc.

Astfel, Voronin se bucură de încrederea a 18% dintre respondenţi. Urmează premierul Vlad Filat - 13 la sută. Politicianul de pe următoarea poziţie este liderul PD, Marian Lupu, care a acumulat 6%. În top urmează primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă  - 4,6%. Şi preşedintele ţării, Nicolae Timofti, este la coada clasamentului, însă el intră pentru prima dată în acest TOP.

Analistul politic Arcadie Barbăroşie spune că aceste variaţii sunt normale şi e firesc ca datele să varieze de la un sondaj la altul.

"Nu cred că este grav acest lucru, sunt variaţii normale. Domnul Voronin a fost activ, a ieşit la mai multe evnimente. Electoratul s-a consolidat. În schimb pe partea guvernării lucrurile încă trenează, anumite reforme nu s-au consolidat, iar oamenii înţeleg acest lucru. Totodată, liderii AIE se ceartă între ei, iar oamenii percep acest lucru şi evident că se reflectă şi asupra ratingului personal al liderilor politici", a explicat analistul, pentru Publika TV.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu