Voronin spune ce s-ar putea întâmpla cu PLDM dacă nu participă la formarea viitoarei guvernări

Embed:

Partidul Liberal-Democrat nu are altă alternativă decât să participe la formarea viitoarei guvernări. De această părere este liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, care a declarat că formaţiunea s-ar putea destrăma, dacă nu va participa la negocieri. 

Totodată, acesta a mai spus că PCRM nu va vota pentru un guvern minoritar. 

Liderul PCRM susţine că liberal-democraţii trebuie să lase supărările deoparte şi să participe la negocierile pentru formarea viitoarei alianţe.

"Dacă sunt supăraţi, au alte pretenţii şi nu o să participe acum la formarea Guvernului, ei încă şi mai departe vor ajunge la fundul râpei. PLDM de fapt astăzi el este în tupic. Participând la guvernare pot să demonstreze că nu toţi din ei sunt acei care acum sunt persecutaţi. Nu toţi din ei au fost de acord cu acea politică care până acum a fost promovată de conducerea de vârf a acestui partid", a declarat Vladimir Voronin. 

De asemenea, Vladimir Voronin a spus că PCRM nu va susţine crearea unui guvern minoritar.

"Guvernul minoritar cu părere de rău din start el se simte cam şchiop. Nu li se părimeşte niciun fel de activitate", a spus Voronin. 

Potrivit liderului comunist, crearea unei noi alianţe trebuie să asigure voturile necesare pentru alegerea şefului statului.

Între timp, reprezentanţii Partidului Democrat, ai Partidului Liberal şi cei din grupul Leancă au decis crearea unui grup de lucru, care va elabora proiectul acordului de guvernare.

PLDM a anunţat încă de săptămâna trecută că nu va participa la negocierile privind formarea noii coaliţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu