Voronin şi "tovarăşii" au sărbătorit Revoluţia din Octombrie şi au depus flori la picioarele lui Lenin. GALERIE FOTO

Revoluţia din octombrie este marcată în fiecare an de comuniştii din Moldova prin depuneri de flori la monumentul lui Lenin. Nici de această dată nu au făcut o excepţie.

Dis-de-dimineaţă, deputaţi, membri şi simpatizanţi ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova au venit la monumentul liderului bolşevic de la Moldexpo. La eveniment a fost prezent şi preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, care a ţinut un discurs în faţa mulţimii.

"Tovarăşi, 7 noiembrie este un eveniment istoric. Aceasta este revoluţia adevărată. Noi, comuniştii moldoveni, suntem obligaţi să învăţăm din experienţa acestei revoluţii. Noi avem obligaţia de a continua practica politică a eroilor Revoluţiei din Octombrie - să luptăm zilnic împotriva naţionalismului şi trădării. Să luptăm pentru dreptate, egalitate, libertate şi independenţă", a declarat liderul PCRM.

De asemenea, în cadrul evenimentului Voronin a înmânat carnete de partid noilor membri ai PCRM.

Publika.md aminteşte că, astăzi se împlinesc 96 de ani de la Revoluţia din Octombrie când bolşevicii au preluat puterea în Rusia. Evenimentul este catalogat de unii drept o lovitură de stat, teorie respinsă, însă, de majoritatea istoricilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu