Voronin se ia din nou de Băsescu: Cine l-a invitat la Chişinău pe acest om, care este beat şi nu ştie ce face

Embed:

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, se ia din nou de preşedintele României, Traian Băsescu. În cadrul şedinţei de astăzi a Parlamentului, Voronin a cerut explicaţii de la persoanele care l-au invitat pe liderul de la Cotroceni la Chişinău.

"Cine l-a invitat pe acesta care nu ştiu cine mai este, acel om cu nume Băsescu. Cine l-a invitat dacă el nu recunoaşte independenţa Moldovei, dacă el nu recunoaşte limba moldovenească. Această persoană care nu se ştie dacă e beată sau e trează. Nu ştie ce face în România, dar voi îl invitaţi aici", a declarat comunistul Voronin.

În timp ce liderul comuniştilor îşi ţinea discursul, deputaţii PCRM s-au ridicat în picioare şi au stat în spatele lui Voronin, iar la final şi-au aplaudat preşedintele.

În acelaşi timp, deputaţii PLDM au început să bată din picioare în semn de protest faţă de declaraţiile lui Voronin.

"Băsescu a fost cel care, din câte cunosc eu, l-a convins pe Roşca să voteze ca să devină preşedinte domnul Voronin, iar acum Băsescu a devenit duşman. Mă rog, aşa se schimbă dispoziţiile la politicieni", a declarat liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

"Un comportament de acest gen este regretabil, deoarece indiferent de simpatii sau antipatii şeful unui stat rămâne şeful unui stat, inclusiv domnul Băsescu reprezintă România şi trebuie să-l tratăm ca atare", a declarat vicepreşedintele Parlamentului, Adrian Candu.

Publika.md aminteşte că, anterior, Vladimir Voronin a declarat că şeful statului român se află des în stare de ebrietate atunci când îi sună pe oficialii de la Chişinău. La rândul său, Băsescu a menţionat că nu se supără pe Voronin: "Pe unul ca el nu te poţi supăra".

Preşedintele României, Traian Băsescu vine într-o vizită la Chişinău pe data de 17 iulie, la invitaţia omologului său moldovean, Nicolae Timofti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu