Voronin: Şase deputaţi comunişti sunt presaţi să formeze o nouă fracţiune în Parlament

Şase deputaţi ai PCRM sunt presaţi şi intimidaţi pentru a forma o fracţiune specială în Parlament, care să fie numită fracţiunea Comuniştilor. Declaraţia a fost făcută, astăzi, de preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin.

Mai mult, liderul PCRM a afirmat că Procuratura Generală le caută acestor persoane "nod în papură".

"Avem informaţii că asupra a şase deputaţi din fracţiunea noastră se lucrează. Procuratura Generală le caută nod. Este o încercare foarte serioasă pentru noi şi partidul nostru. Timpul va arăta ce se va întâmpla. Da, există aşa informaţii că anumite persoane din rândurile noastre sunt intimidate, corupte, să formeze o fracţiune specială, care să se numească Fracţiunea Comuniştilor", a menţionat Vladimir Voronin fără a oferi mai multe detalii.

De asemenea, el a precizat că Mark Tkaciuk a fost invitat la Procuratura Generală, unde a fost audiat timp de 3-4 ore. Deocamdată, Procuratura Generală nu a comentat aceste afirmaţii. 

Săptămâna trecută presa a scris că autorităţile de la Chişinău planifică arestarea a trei deputaţi comunişti, printre care Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco şi Alexandru Petcov.

Menţionăm că, deputaţii pot fi arestaţi doar după retragerea imunităţii de către Parlament, la solicitarea procurorului general. 

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu