Voronin: Recean şi Timofti ştiau din prima zi despre incidentul din Pădurea Domnească VEZI EXPLICAŢIA

Embed:

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, continuă să insiste pe faptul că ministrul de Interne, Dorin Recean, dar şi preşedintele ţării, Nicolae Timofti, au aflat despre incidentul din Pădurea Domnească, soldat cu moartea lui Sorin Paciu, cu mult timp înainte ca informaţia respectivă să fie făcută publică. Voronin a declarat, în plenul Parlamentului, că, în calitate de fost şef al statului, cunoaşte care sunt procedurile în asemenea cazuri.

Liderul comuniştilor exclude faptul că ministrul Afacerilor Interne, dar şi preşedintele ţării, ar fi aflat despre incidentul din timpul vânătorii de la Făleşti abia în ziua când informaţia a fost făcută publică de Sergiu Mocanu. "Am ocupat şi postul de ministru de Interne şi ştiu toate regulamentele referitoare la faptul când se întâmplă ceva în ţară. Şi ca preşedinte de republică, în fiecare dimineaţă, la ora 7.10, ascultam raportul şi al ministrului de Interne, şi altor conducători ai instituţiilor statului. De aceea am declarat că este exclus să nu fi ştiut, nu cred şi nici nu o să cred, este exclus. În afară de aceasta, am o experienţă de vânător de peste 40 de ani, ştiu foarte multe despe ce înseamnă vânătoare şi cum trebuie să se comporte participanţii", a declarat acesta.

Totodată, Vladimir Voronin susţine că nu a primit o invitaţie oficială pentru a se prezenta la audierile Comisiei parlamentare de anchetă, deşi ar fi avut multe de spus. Preşedintele PCRM a pus şi unele întrebări la care membrii comisiei se pare că nu au găsit răspunsuri: "Referitor la glontele găsit în corpul neînsufleţit al lui Paciu, cine a comercializat cartuşe cu aşa glonţ, deoarece sunt interzise spre comercializare pe teritoriul R. Moldova? La noi toate aceste muniţii sunt interzise şi firmele care importă au licenţă şi trebuie de verificat".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu