Voronin nu vede "tolk" în schimbarea guvernării şi este gata de "revoluţie socială"

Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, susţine că Guvernul Leancă este, de fapt, acelaşi care a fost demis în martie. Potrivit preşedintelui PCRM, criza politică din ţară nu a fost depăşită, iar Moldova are nevoie de alegeri anticipate. Declaraţiile au fost făcute la EuroTV.

"Criza nu poate fi depăşită mecanic prin demisia unui ministru şi punerea altuia în funcţie. Care este tolkul (trad. din rusă - sensul) să schimbăm miniştrii? Aceeaşi muzică, acelaşi banditism şi aceeaşi mafie. Trebuie să existe o moralitate. De ce se văd toţi ca şi cum s-au născut miniştri şi nacealnici (trad.din rusă - şef, conducător) de se ţin atât de aceste funcţii? Această guvernare nu este capabilă să îmbunătăţească situaţia din ţară", a menţionat liderul PCRM.

Voronin a spus că Partidul Comuniştilor este gata să înceapă şi o revoluţie socială: "Nu se mai poate de continuat în acest mod. Guvernarea nu face nimic. Situaţia este tot mai rea. Noi rămânem pe aceeaşi poziţie - alegeri anticipate".

Întrebat ce crede despre promisiunile noii guvernări privind parafarea Acordului de Liber Schimb şi Asociere cu UE, Vladimir Voronin  a declarat că Summit-ul de la Vilnius este un atac asupra Moldovei. "Dacă va fi semnat acest Acord, unde va ajunge ţara noastră? Se va închide frontiera cu Ucraina şi Rusia. Este un lucru periculos pentru Republica Moldova", a conchis Voronin.

Publika.md menţionează că Acordul privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător între Republica Moldova şi Uniunea Europeană asigură integrarea economică a Moldovei în UE şi presupune liberalizarea graduală a comerţului cu bunuri şi servicii, libera circulaţie a forţei de muncă, reducerea taxelor vamale, barierelor tehnice şi netarifare, abolirea restricţiilor cantitative şi armonizarea legislaţiei RM cu cea a Uniunii Europene.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu