Voronin nu-l poate ierta pe Dodon. Comuniştii şi socialiştii au mărşăluit separat de 1 Mai (VIDEO)

Embed:

Stânga politică din Moldova a fost dezbinată şi de Ziua Internaţională a Muncii. Deşi au scandat lozinci similare, comuniştii şi socialiştii au mărşăluit astăzi separat pe străzile Capitalei. În pofida eforturilor lui Igor Dodon de a face pace cu foştii colegi, reprezentanţii PCRM nu-i pot ierta trădarea de acum aproape trei ani.

"Una dintre propunerea PCRM-ului este ca deputaţii care au trădat alegătorii să fie rechemaţi de alegători. Se referă la cei care îşi schimbă culoarea în funcţie de suma plătită în Parlament", a declarat comunistul Artur Reşetnicov.

"Dodon este trădător şi avem drumuri diferite", a spus un bărbat.

De cealaltă parte, Igor Dodon face eforturi să cadă la pace cu foştii colegi.

"Cu regret ei nu au acceptat ca să facem câteva acţiuni comune. Eu am venit cu un mesaj către toate partidele de stânga că ar fi bine ca la aşa sărbători cum sunt 1 Mai, 9 Mai să mergem toţi împreună. Ei au decis să meargă separat", a precizat preşedinte PSRM, Igor Dodon.

Şi chiar dacă Rusia, Belarus şi Kazahstan au eşuat în crearea Uniunii Eurasiatice, unii socialişti încă visează ca Moldova să facă parte din această comunitate. Totuşi, există şi din acei care cred că viitorul ţării noastre este în Uniunea Europeană.

"Cu trup şi suflet. Am venit ca la spovedanie, flămând, însetat pentru asta. În asta eu îmi văd viitorul. Numai în Uniunea Vamală", susţine un bărbat.

"Unde se duce toată lumea normală şi sănătoasă la cap!? În Europa. Iată cumpără oamenii de la ţară care în loc să stea pe deal şi să lucreze azi, ei vin şi fac aici politică. La sapă de lemn ne ducem", a spus o persoană.

Acţiunile comuniştilor şi socialiştilor i-au nemulţumit pe unii locuitori ai Capitalei.

"Da ce e asta? Trebuie să meargă prin parc şi să ne permită să mergem acasă. Mama mea e bolnavă, are 93 de ani şi eu nu pot să merg, cum aşa?".

"Sunt copii prin rutieră, cred că nu e normal. Prea mult îşi permit".

În cadrul acţiunii, comuniştii şi-au prezentat platforma electorală pentru alegerile parlamentare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu