Voronin: Maia Sandu candidează la alegerile parlamentare în diasporă pentru că nu mai are susţinerea alegătorilor în Moldova

Embed:

Maia Sandu candidează la alegerile parlamentare în diasporă pentru că nu mai are susţinerea alegătorilor în Moldova. De acesta părere este preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin. În cadrul unei emisiuni acesta a declarat că liderul PAS s-a discreditat, inclusiv, prin reformele nereușite promovate în domeniul educţiei pe vremea când făcea parte din Guvernul Filat.

Vladimir Voronin a dat de înţeles că mulţi dintre cei stabiliţi peste hotare nu cunosc realitatea din țara noastră şi doar din acest motiv ar putea să voteze pentru așa candidat ca Maia Sandu.

"Cine o să voteze aici pentru ea? Nu se ştie cine ea este. Din acest motiv ea şi fuge, ea a făcut multe lucruri la Ministerul Educaţiei, despre care nici până acum nu cunoaştem totul, ea a desfiinţat sistemul educaţiei din ţara", a declarat preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

Decizia Maiei Sandu de a candida pe circumscripția electorală din Europa de Vest a stârnit nemulţumiri ai reprezentanţii diasporei.

Printre ei se numără şi Alexandru Cazacu, preşedintele Asociaţiei de promovare socio-culturală moldo-italiană "DOR". El a scris pe Facebook că Maia Sandu a pierdut alegerile în diasporă. Cazacu a argumentat că liderul PAS şi cel al PPDA au ales o cale greşită, în loc de dialog i-au atacat pe membrii activi ai diasporei care au criticat decizia Maiei Sandu.

Iar Igor Cereteu, un alt reprezentant moldovenilor stabiliţi în străinătate și un participant activ la protestele opoziției a făcut o postare video prin care a criticat decizia Maiei Sandu de a candida pe circumscripția 50, unde ar fi trebuit să concureze un membru al diasporei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu