Voronin: La 7 aprilie 2009 a avut loc o lovitură de stat. Tot ce face AIE e lovitură de stat

Embed:

Liderul PCRM, Vladimr Voronin "a venit în ajutorul guvernanţilor". Cel puţin aşa a declarat în cadrul unui briefing susţinut pe tema evenimentelor din aprilie 2009.

Vladimir Voronin a anunţat că va ajuta AIE să înţeleagă dacă trebuie să se mândrescă sau să se le fie ruşine de cele întâmplate la 7 aprilie 2009. Totodată, liderul PCRM i-a acuzat de o lovitură de stat.

"Fără tot felul de comisii a devenit în sfârşit clar că organizatorii şi realizatorii pogromurilor sunt toţi, fără excepţie, actualii lideri ai Alianţei de guvernare", a mai precizat liderul PCRM, care a mai declarat că rămâne să se afle doar un mic detaliu: dacă evenimentele din aprile au fost o tentativă conştientă de lovitură de stat sau o consecinţă a iresponsabilităţii de organizare de comportament al provocatorilor politici.

Vladimir Voronin declară că a observat mai multe abateri în doi ani de zile de când se află în opoziţie. Tot el afirmă că acest caracter „criminal al evenimentului” este demonstrat de ulterioara "logică criminală şi antistatală" în acţiunile persoanelor care au obţinut puterea, în mare măsură datorită evenimentelor din 7 aprilie.

"Istoria evenimentelor din aprilie va finaliza. Şi sunt convins că va avea un final. Să-i dăm voie să fie nu doar martor, dar şi judecător. Cum va fi judecata acesteia: milostivă sau severă, vom afla în curând. Cum au spus grecii: "Adevărul îi ajunge pe cei cei mincinoşi şi pe martorii ei", a ţinut să accentueze liderul PCRM.

În replică, membrii alianţei de guvernare resping acuzaţiile opoziţiei. Marian Lupu îl sfătuie pe Vladimir Voronin "mai bine să tacă", iar Mihai Ghimpu declară că "bănuieşte că au fost arse urmele" care confirmă că, comuniştii au fost implicaţi în această acţiune.

Amintim că în aprilie 2009, zeci de mii de cetăţeni s-au adunat în PMAN pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009, în care a ieşit învingător PCRM.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu