Voronin îi va cere lui Putin să confirme acordarea celor 20 de milioane de dolari pentru reparaţia Parlamentului şi a Preşedinţiei

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, rămâne pe poziţie şi spune că Federaţia Rusă a acordat ţării noastre un  ajutor de 20 de milioane de dolari pentru reparaţia clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei. Asta chiar dacă ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţă, a infirmat acest lucru.

Mai mult, Voronin spune că va aştepta inaugurarea în funcţie a preşedintelui rus Vladimir Putin şi se va adresa din nou acestuia pentru a confirma acordarea ajutorului. 

Liderul comunist povesteşte şi cum a fost acordat acest ajutor. "Am fost la Moscova, înainte de a semna decretul de depunere a mandatului de preşedinte, pentru a-mi lua rămas bun de la Vladimir Putin. Am discutat cu el, m-a întrebat ce mai fac şi i-am spus despre devastarea clădirilor şi faptul că nu avem bani destui pentru a le repara. El l-a chemat atunci pe fostul ministru al Finanţelor, Kudrin, i-a ordonat să fie transferate 20 de milioane de dolari pentru reparaţia clădirii Preşedinţiei", spune Voronin. 

Potrivit preşedintelui PCRM, aceste 20 de milioane au fost acordate împreună cu creditul de 500 de milioane de dolari despre care a anunţat Vladimir Putin în 2009.

Amintim că Voronin a acuzat zilele trecute Alianţa pentru Integrare Europeană că ar fi cheltuit 20 de milioane de dolari, acordate de Rusia pentru reparaţia clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu