Voronin despre "unde va ajunge Dodon dacă va pleca din PCRM şi unde a ajuns Filat după ce a plecat din PD" VIDEO

Embed:

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, este de părere că era să fie mai bine pentru Republica Moldova dacă premierul Vlad Filat nu ar fi ajuns acolo unde este astăzi. Declaraţii în acest sens Voronin a făcut azi, 29 septembrie.

Voronin a fost întrebat de jurnalişti dacă nu i-ar fi frică de o eventuală plecare din Partidul Comuniştilor a deputatului Igor Dodon. “Nu mă tem. Noi toţi suntem oameni conştienţi şi trebuie să fim responsabili de paşii pe care-i facem. Cu ce s-a ales Stepaniuc după plecarea din PCRM? Unde e Ţurcanu, Tarlev? Nicio problemă dacă Dodon va dori să plece. Nu vom plânge sau boci. Partidul va fi mult mai puternic şi consolidat”, a menţionat Voronin.

În context, liderului comunist i s-a adus şi o opinie contrară, cea că şi actualul premier, Vlad Filat, a părăsit cândva rândurile Partidului Democrat, însă, şi-a lansat propria formaţiune care are un succes şi mai mare.

Drept răspuns, Voronin a precizat: “Nu ştiu unde a ajuns Filat şi cum, dar poate mai bine nu ajungea… pentru Republica Moldova”.

Întrebat cum comentează rezultatele sondajului prezentat de IMAS zilele trecute, potrivit căruia, moldovenii au mai multă încredere în Dodon decât în Voronin, acest din urmă a răspuns: “Dacă aceste date ar fi corecte, eu m-aş bucura, pentru că sunt membri ai echipei mele în care eu investesc mult”.

Vladimir Voronin a evitat să spună dacă vede în Igor Dodon un potenţial lider al PCRM sau nu.

Menţionăm că Vlad Filat a devenit membru al Partidului Democrat în anul 1997, iar în 2000 a fost ales vicepreşedinte al PD. În 2007 Filat a plecat din PD şi şi-a înfiinţat propriul partid, Partidul Liberal Democrat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu