Voronin despre dilema Uniunea Vamală sau Uniunea Europeană: ''De ce trebuie să fim categorici, ca nişte nebuni''

Embed:

Detalii noi de la Plenara Comitetului Executiv al Partidului Comuniştilor care a avut loc săptămâna trecută. Portalul Pan.md a făcut publice unele dintre descifrările înregistrărilor audio de la eveniment.  

În discuţii Vladimir Voronin se referă la excluderea lui Mark Tkaciuk din cadrul Comitetului Executiv al partidului. 

''El (Mark Tkaciuk n.r.) a crezut că noi, înainte de alegeri, nu vom avea încotro şi îl vom asculta pe el ce ne dictează şi ordonă, că el va decide care sunt scopurile şi acţiunile partidului pe viitor. De aceea vă cer să votăm pentru ceea ce al a cerut, să fie membru de rând al partidului. Să fie exclus din Comitetul Executiv al PCRM. Eu îl înţeleg şi de aceea l-am întrebat: Cum crezi acum, eu voi lucra mai departe cu tine? Cine a spus că alegătorul s-a decis şi ştie clar: Cine este pentru Uniunea Vamală şi cine este pentru Uniunea Europeană. Cine ştie exact? Şi de ce noi trebuie acum să fim categorici, ca nişte nebuni, cine nu este pentru noi, este împotriva noastră? De ce?'', a spus Vladimir Voronin.

Nici preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, şi nici Mark Tkaciuk nu au confirmat deocamdată autencitatea acestor înregistrări.

Publika.md aminteşte că Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco şi Iurie Muntean au fost excluşi din Comitetul Executiv al Partidului Comuniştilor. Decizia a fost luată la plenara PCRM, în urma propunerii lui Vladimir Voronin. În locul acestora vor fi numiţi deputaţii Artur Reşetnicov, Sergiu Stati şi Oleg Reidman.

Demiterile vin după ce în urmă cu două săptămâni comunistul Mark Tkaciuk a anunţat că îşi depune mandatul de deputat, iar presa ar fi scris că acesta urma să se ocupe de ANTIFA, o structură extremistă. Ulterior Vladimir Voronin a declarat că în spatele mişcării "Antifa" ar sta deputatul PCRM Grigore Petrenco şi că i-a cerut colegului său să sisteze activitatea structurii.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu