Voronin cere ca PSRM să fie pedepsit şi exclus din campania electorală

Embed:

Liderul Comuniștilor, Vladimir Voronin, consideră că Partidul Socialiștilor, condus de Igor Dodon, trebuie exclus din campania electorală. Și asta pentru că formațiunea ar reprezenta un bloc electoral camuflat. Afirmaţiile au fost făcute la Fabrika.

Vladimir Voronin a spus că PCRM a cerut Comisiei Electorale Centrale să verifice încă o dată lista de candidaţi a socialiştilor.

''În componența listei candidaților propusă de acest partid, al socialiștilor, sunt introduse persoane care la rândul lor sunt lideri ai altor partide. Am cerut de la CEC să aprecieze acest lucru, deoarece lideri ai altor partide înseamnă că ei vin cu tot cu partidul lor. Atunci e vorba despre un bloc din două sau din mai multe partide", a declarat liderul PCRM.

Vladimir Voronin a explicat de ce socialiştii au recurs la acest truc.

''Altfel ei nu trec pragul în nici un caz. Pentru aceasta se și face această mahinație și ei trebuie să fie pedepsiți până la aceea ca să fie excluși din campania electorală".

Conform legislației, pentru a accede în Legislativ, formaţiunile politice trebuie să obţină cel puţin şase la sută din voturi, blocurile formate din două partide – 9 la sută, iar pentru cele din trei şi mai multe partide pragul va fi de 11 la sută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu