Voronin: Candidaţii PCRM la alegerile locale sunt supuşi presiunilor. Sunt cumpăraţi pentru a trece în tabăra socialiştilor

Embed:

Candidaţii PCRM la alegerile locale sunt supuşi presiunilor şi se încearcă coruperea lor pentru a trece în tabăra socialiştilor. Acuzația vine din partea preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin. În cadrul unei conferinţe de presă, liderul comunist mai spune că socialiştii recurg la şantaj pentru a-şi suplini lista candidaţilor. PSRM nu a venit deocamdată cu o reacţie. 

"Socialiştii au început să atragă colegii noştri. Da, este presiune. Sunt atraşi prin faptul că vor face parte din echipa lor, li se aduc asigurări că vor fi aleşi, ca de obicei, sunt cumpăraţi prin metode ascunse prin intermediul funcţiilor", a declarat Vladimir Voronin.

Solicitaţi de Publika TV, reprezentanţii Partidului Socialiştilor nu au răspuns a telefon pentru a comenta acuzaţiile.

Vladimir Voronin a mai anunţat că PCRM nu va avea candidat pentru Primăria Capitalei. Asta pentru că nu se cunoaşte încă soarta alegerilor locale desfăşurate anul trecut, câştigate de Andrei Năstase şi invalidate ulterior de instanţa de Judecată. Potrivit lui Voronin, Năstase ar putea să-şi recâştige fotoliul de primar, iar în acest caz, comuniştii îşi vor irosi eforturile.

"Năstase a atacat decizia CEC, care a fost luată sub presiune, la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Acum ce va fi? Au stabilit data alegerilor locale, iar dacă cumva CEDO va lua o decizie în favoarea lui Năstase ce vor decide juriştii din Moldova care se consideră cei mai buni? Ce va fi cu aceste alegeri locale? Iată de ce am considerăm să nu implicăm în acest joc cu proştii", a precizat Voronin. 

Anterior şi liderul PLDM, Tudor Deliu a reclamat presiuni din partea guvernării ACUM asupra candidaţilor liberal democraţi pentru alegerile locale. Potrivit lui Deliu, aceştia ar fi presaţi şi ameninţaţi cu dosare penale, dacă nu aderă la Partidul Acţiune şi Solidaritate sau Partidul "Platforma Demnitate şi Adevăr". Acuzaţiile au fost respinse de liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase. Lupta pentru primăriile din ţară a ajuns chiar să se dea la propriu.

Recent, primarul din satul Mateuţi, raionul Rezina, Angela Ursachi, s-a luat la bătaie cu Livia Scutaru, consilier local. Cea din urmă s-a ales cu o comoţie cerebrală.

Primarul Angela Ursache, candidatul "Platformei Demnitate şi Adevăr", consideră că scandalul a fost provocat, de fapt, de liderii blocului ACUM. Aceasta afirmă că alianţa PAS-PPDA a decis să o susţină pentru încă un mandat la alegerile locale din toamnă şi nu pe soţul consilierei Livia Scutaru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu