VOR SOLUŢII, NU DISCUŢII: Cei de pe strada Cantonului cer să le fie lăsat podul

Embed:
Mai mulți locatari de pe strada Cantonului din sectorul Râșcani al Capitalei sunt indignaţi de intenţia autorităţilor de a interzice circulaţia autoturismelor pe podul din apropiere. Ei spun că puntea asigură accesul spre strada Albişoara pentru circa 200 de locuitori. De cealaltă parte, responsabilii de la primărie spun că oficial, podul nu există în acte şi prezintă pericol, iar măsura a fost luată pentru siguranţa oamenilor.

De câteva zile însă, acolo a fost pusă o barieră care interzice accesul cu maşinile peste pod. Astfel, oamenii spun că trebuie să parcurgă toată strada Cantonului, iar ulterior să treacă pe strada Petru Rareş, ca abia apoi să poată ajunge la strada Albişoara, în total, un traseu de peste un kilometru şi jumătate.

”Să facem podul cum trebuie, ca să poată lumea să treacă și cu mașinele și fără mașini. Acesta e unirea între oraș și mahalaua noastră. Dar copiii la școală, în fiecare dimineață, cum se vor duce și o să vină. Iaca pentru ce. Noi altă ieșire nu avem în oraș”, a spus locuitoarea Capitalei, Vera Fanaga.

”De 50 de ani este podul acesta. Dacă ei ni-l închide, ne blochează complet. Avem o grămada scrisori în care ni se spune că da, va repara podul. Noi am spus că podul să fie reparat, dar nu schimbat și nu să fie îngustat.”

”Avem copii. Mergem la grădiniță. Vine școala. Noi nu o să avem acces pe unde să mergem. Pe unde noi să ne ducem, nu avem.”

Pretorul adjunct al sectorului Rîşcani, Vitalie Mocanu, a venit să discute cu localnicii. Acesta spune că muncitorii au scos şi o parte din parapetul de protecţie, astfel că şi traversarea pe jos a podulu ia devenit periculoasă. Funcţionarul promite să vină cu o soluţie, în cel mult o săptămână.

”La momentul de față, o să fie restabilit parapetul, ca să nu prezinte pericol pentru oameni. Mai departe ne întâlnim noi cu specialiștii și vedem posibilitatea de transformare. Încercăm să găsim soluții, ca să fie rezolvate problemele cetățenilor”, a spus vicepretorul, sectorul Rîşcani al Capitalei, Vitalie Mocanu.

Lasă un comentariu