Vor SCUZE de la Lupu şi Ghimpu. În caz contrar, îi ameninţă cu judecata

Embed:

Membrii Asociaţiei Parlamentul '90 aşteaptă scuze de la preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, precum şi de la preşedintele PL, Mihai Ghimpu, pentru insultele primite. În caz contrar, cei doi vor fi daţi în judecată. Declaraţiile aparţin preşedintelui asociaţiei, Petru Sandulache, şi au fost făcute la Fabrika, azi, 4 august.

Semnatarii Declaraţiei de Independenţă au rămas indignaţi de declaraţiile făcute de Marian Lupu în calitate de preşedinte al Legislativului, susţine Petru Sandulache. Acesta îi sugerează lui Lupu "să-i ajungă curaj şi să-şi ceară scuze".

Altfel, juriştii asociaţiei Parlamentul '90 pregătesc toate actele şi îl vor acţiona în instanţă.

Aceeaşi soartă îl aşteaptă şi pe Mihai Ghimpu, dacă nu va revizui declaraţiile care se conţin în comunicatul emis de PL, ca replică la declaraţia semnată pe 3 august de membrii asociaţiei, avertizează Sandulache.

"Le sugerez liberalilor să-şi revadă declaraţiile. Acolo sunt minţi lucide care pot să o facă. În caz contrar, ne vom întâlni în instanţă. Noi le sugerăm acelaşi lucru şi unora şi altora. Ei au dreptul să facă orice, dar pe lângă aceasta, au şi responsabilităţi", a punctat acesta.

Politicianul Iurie Roşca este, însă, de părere că justiţia va fi de partea lui Marian Lupu şi a lui Mihai Ghimpu, mai ales că primul este apărat de o dublă imunitate.

"Veţi pierde. Ambii sunt liberi în declaraţii. Mai ales Lupu, care este apărat de o dublă imunitate, pe perioada exercitării mandatului", atenţionează Roşca.

Amintim că ieri, fracţiunea parlamentară a PL a calificat Asociaţia Parlamentul '90 drept "un grupuscul nereprezentativ, dedat la manifestări zgomotoase şi dedicat aproape exclusiv vânătorii de privilegii materiale".  Mai mult, Petru Sandulache a fost acuzat  că, urmărind profituri personale, ar fi subordonat asociaţia Parlamentul '90 unui anumit partid politic.

"Halal de votanţii Declaraţiei de Independenţă dacă vor bani în schimb, paşapoarte diplomatice şi înmormântare pe gratis", a declarat, tot ieri, Marian Lupu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu