Vor să transforme un teren părăginit într-un parc imens: Mai mulţi voluntari au sădit peste 2.000 de puieţi în satul Coloniţa

Embed:

Aerul din satul Coloniţa, municipiul Chişinău, va fi mai curat. Voluntarii s-au mobilizat şi au sădit peste două mii de puieţi de diferite specii. Astfel, un teren părăginit se va transforma într-un parc imens.

Acţiunea face parte din proiectul social "Sădim lucruri bune", iniţiat în 2015, care a ajuns şi în alte cinci localităţi din ţară.

"Astăzi noi vom planta diferite specii ca nuc, frasin, Sorcov, păducel, salcii, tei şi altele", a spus Petru Vânari, organizator.

Terenul de la marginea localităţii, nu a fost ales întâmplător.

"Acest teren nu a fost niciodată plantat şi totdeauna stăteau vitele, animale, mai ales că noi recent o să scoatem la licitaţie loturi sub construcţie, deci o să fie un bloc locativ. Evident că ar fi ideal să fie un parc unde lumea să meargă să se odihnească", a spus o femeie.

Peste 100 de locuitori din sat au dat curs invitaţiei de a transforma cele trei hectare de teren abandonat într-un parc frumos. Aceştia au fost susţinuţi de voluntari din Chişinău şi chiar din Bălţi.

"Ne-am gîndit cu colegii de la firma la care lucrez că am vrea să facem o faptă bună", a spus o altă femeie.

"Oamenii în ultima vreme au uitat că copacii, arbuştii sunt cei care ne dau viaţă pentru a supraveţui pe acest pămînt. Şi defapt noi ne-am făcut şefi pe acest pămînt deşi noi depindem mult de mediu care ne înconjoară", a spus un bărbat.

Pentru procurarea puieţilor s-au cheltuit în jur de 15 mii de lei. Banii au fost colectaţi din donaţii. În trei ani de la lansarea proiectului, au fost sădiţi circa zece mii de copaci.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu