Vor să-i cucerească pe străini. Producători de fructe din Moldova participă la unul dintre cele mai importante târguri de produse alimentare

Embed:

Zece producători de fructe din ţara noastră participă în aceste zile la o expoziţie de profil, la Berlin. Evenimentul este considerat unul dintre cele mai mari şi importante târguri de produse alimentare în stare proaspătă.

Fermierii moldoveni au plecat în Germania să-i cucerească pe străini cu mere, struguri, prune, dar şi alte bunătăţi autohtone.

Vitalie Obrijanu, unul din cei zece producători prezenţi la expoziţie, ne-a oferit un interviu prin skype. Fermierul spune că a mers acolo cu patru soiuri de mere pe care le creşte chiar în livada sa, care se întinde pe o suprafaţă de peste 100 de hectare.

"Avem un pontenţial, avem produse de calitatate, avem un preţ competitiv, avem un gust bun şi avem şi posibilitatea să exportăm către noi destinaţii, inclusiv şi în Uniunea Europeană", a declarat Vitalie Obrijanu, agricultor.

Producătorul este sigur că se va întoarce acasă cu câteva contracte: "Aceste expoziţii ne permit să facem cunoştinţă şi să ridicam nivelul produselor noastre la standardele internaţionale şi să accesăm şi noi destinaţii unde asemenea produsele noastre ar putea să fi competitive.

Participarea de anul trecut la expoziţie a contribuit la majorarea cotelor de export a fructelor pe piaţa din Europa, spune directorul Asociaţiei Moldova Fruct, Iurie Fală.

"Cresc exporturile către Uniunea Europeană. Vrem să recunoaştem că noi am depăşit contingentele de export. Ţările din Uniunea Europeană au devenit a doilea după importanţă piaţă pentru prunele proaspete şi strugurii de masă, fapt ce ne bucură", a precizat Iurie Fală, directorul Asociaţiei Moldova Fruct.

La expoziţia Internaţională Fruit Logistica sunt 3000 de participanţi. Evenimentul se va desfăşura până în data de 9 februarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu