VOR SĂ DESCOPERE MOLDOVA! Opt amatori de adrenalină au dat start unui nou maraton de excepţie prin ţară

Embed:

Şi-au luat maşini performante, s-au echipat necesar, au luat hrană, utilaje şi au pornit să descopere Moldova. Este vorba despre opt amatori de distracţii tari pe patru roţi care au dat start unui nou maraton. Aventura va dura cinci zile, timp în care bărbaţii îşi propun să parcurgă până la 2000 de kilometri pentru a afla geografia necunoscută a Moldovei, dar şi oameni cu istorii. Printre aventurieri sunt şi doi români.

Dis de dimineaţă amatorii de adrenalină au pornit la drum. Punctul de începul a fost Chişinău, urmat de satul Malcoci şi Ţibirica. Scopul acestei expediţii este de a ajunge pe trasee unde sunt mai puţin accesibile cu maşinile obişnuite.

"Am ales trasee de tot soiul, inclusiv de acesta cum avem aici cu prundiş. Avem şi zone de traversare între sate, acolo unde e doar pământ. Să arătăm lumii să facă escapade de weekend, să facă mai mult turism local", a spus Ilie Toma, organizator.

"Poţi să descoperi o altă Moldovă, decât una pe care o ştim noi pe drumurile obişnuite pe care circulăm noi. posibilitatea să cunoşti şi să fii într-o echipă interesantă. Testez fiabilitatea diferitor tipuri de maşini", a precizat Dan Untură, participant.

La maraton au venit să exploreze locurile frumoase ale Moldovei şi doi jurnalişti din România.

"Mi s-a părut interesantă ideea unei expediţii coclaur pe drumuri dificile şi tocmai de aia am ales maşinile astea trei. Vom avea drumuri dificile, vom avea zone de off road, vom avea treceri prin apă, treceri prin noroaie dacă şi plouă", a explicat Bogdan Mirică, participant.

"Provocarea o accept pentru că sunt foarte pasionat de ceea ce fac, fotografie combinată cu maşini, iar proiectul în Chişinău a fost foarte mişto pentru mine. Ne plimbăm într-o ţară frumoasă, facem poze, ne distrăm, cunoaştem oameni noi, locuri noi ceea ce pentru mine personal este un plus al acestei expediţii", a subliniat Ciprian Mihai, participant.

Amatorii de adrenalină au sărit în ajutor unui şofer, care a rămas împotmolit într-un şanţ de pe traseul Chişinău - Bălţi.

Proprietarul automobilului spune că nu s-a aşteptat la un astfel de ajutor din partea unor trecători:

"Băiatul dădea în urmă şi când a dat să oprească maşina nu a putut opri şi s-a dus în şanţ. Aşteptam azi un tractor să vină. Nu ne-am aşteptat. Vă mulţumesc mult".

Pe lângă faptul că maşina a fost scoasă doar în câteva minute, conducătorul auto a economisit şi bani. Şoferul spune că a fost nevoie de două încercări pentru a reuşi să scoată autovehiculul.

"Maşina domnului era deja aşezată pe burtă în nămolul de acolo. Prima dată a zmuls-o, a doua oară i-am făcut puţin loc ca să nu aibă obstacole şi acum a ieşit", a spus un participant la maraton.

Prima noapte amatorii de distracţii tari o vor petrece în satul Lalova din raionul Rezina.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu