Vor patrula oraşul pe două roţi. Când va apărea primul detaşament de poliţişti pe biciclete în ţara noastră

Embed:

Vor menţine ordinea publică pe două roţi. În Moldova va apărea primul detaşament de poliţişti pe biciclete. Ideea a fost împrumutată din Olanda, unde inspectorii pedalează kilometri întregi zilnic pentru a patrula oraşele. 

Primul detaşament pe biciclete va fi alcătuit din 20 de poliţişti. Inspectorii vor fi instruiţi de către un specialist din Statele Unite.

"Noi vom lucra asupra unei curicule. Vom stabili câte ore urmează să fie instruiţi poliţiştii. Astfel ca în luna august să începem nemijlocit instruirea poliţiştilor desemnaţi pentru plutonul de biciclete", a spus șeful IGP, Alexandru Pânzari.

Banii pentru cumpărarea şi echiparea bicicletelor vor fi oferiţi de Ambasada Statelor Unite în Moldova. Poliţiştii care vor urca pe două roţi, vor avea şi uniforme noi. De asemenea, vor avea parte de antrenamente speciale.

"Este nevoie de o pregătire specială și de o manevrare mai bună a bicicletei. Să aibă o tehnică a mersului pe bicicletă, o tehnică perfectă, ideală. Să meargă foarte bine pe bicicletă și anume depășirea obstacolelor. Pregătirea fizică trebuie să fie la nivel", a afirmat un antrenor.

Inspectorii de patrulare abia aşteaptă implementarea proiectului.

"Avantajul patrulării cu bicicleta asta este, în cazuri ambuteiajelor cu bicicleta ajungi mai degrabă la faţa locului. Concomitent şi cu o economie, mai puţin combustibil", a mai adăugat inspectorul de patrulare.

"Este o experiență nouă. Sunt gata pregătit moral și totodată fizic să încerc asta", a spus un polițist.

Primii poliţişti pe biciclete vor apărea pe străzile Capitalei în luna septembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »