Vor mai multă toleranţă din partea societăţii. Flashmob dedicat diversităţii în orientarea sexuală

Embed:

Festivalul minorităţilor sexuale din Moldova a început, în acest an, cu un flashmob în susținerea membrilor comunității LGBT. Acțiunea a fost organizată în centrul Capitalei de către o organizaţie de tineret. Evenimentul a stârnit reacţii contradictorii printre trecători.

"Fără frică" - sub acest slogan au ieşit zeci de tineri în centrul orașului, pentru a sensibiliza opinia publică să fie mai tolerantă faţă de minorităţile sexuale.

Prin această acţiune, activiştii unei organizaţii de tineret şi-au propus să arate că şi cuplurile netradiţionale au dreptul să-şi exprime sentimentele faţă de parteneri.

"Am dorit să arătăm că putem să ne ţinem de mâini, liber, iar unii idn prietenii noştri nu au această posibilitate. DFeoarece ei au ales alt mod de viaţă. Sunt mulţi oameni cărora le e frică să facă asta în stradă", a spus voluntarul Alina Cebotarenco.

"Dacă ies pe stradă îşi îmi ţin prietena de mână aceasta este ceva normal. Dar când prietenii mei se ţin de mână -- două fete sau doi băieţi -- ei sunt insultaţi", a spus voluntarul Vladislav Grigore.

Mulţi dintre trecători au condamnat evenimentul: 

"Mai bine ar învăţa cuvântul lui Dumnezeu! Trebuie să se teamă şi să-L respecte pe Dumnezeu. Totul vine din familie!"

"Nu accept aşa ceva. E nonsens! Toţi înţeleg asta."

Festivalul comunității LGBT "Moldova Pride" a ajuns la a 15-a ediţie şi se va încheia în data de 22 mai cu un marş al solidarității.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu