"Vor fi scântei şi tensiuni". Ce spun experţii despre negocierile pentru formarea noii alianţe

Embed:

Formarea noii alianțe de guvernare nu ar trebui tărăgănată. De această părere sunt unii invitați ai emisiunii Fabrika. Totodată, ei nu exclud că negocierile sunt complexe, dar se arată convinși că cele trei partide proeuropene vor ajunge la consens.

''Aceste negocieri trebuie să fie cât mai rapide, mai ales că este o relansare a negocierilor. Partenerii de la negocieri se cunosc foarte bine, ei au același scop: integrarea europeană", a spus fostul consilier prezidenţial Victor Grebenşcikov.

Unii invitați spun că negocierile sunt mai complicate decât par la prima vedere.

''Dacă la prima vedere PDM și PLDM vor găsi limbă comună, cum au găsit și anterior, adică au niște soluții, ce ține de PL va fi mai complicat", a afirmat doctorul în drept Alexandru Cuzneţov.

''Pe banca de rezervă este un alt partid care a spus că este gata să participe la guvernare, eu vorbesc de PCRM. Dacă dl Ghimpu sau aceste trei partide nu vor ajunge la o înțelegere atunci se vor duce tratative, dar eu cred că având în spate permanent respirația adversarului politic ei vor ajunge la un consens", a declarat fostul ministru al Apărării Victor Gaiciuc.

Participanţii la emisiune mai spun că reprezentaţii celor trei partide trebuie să ţină cont de faptul că ţara are nevoie de stabilitate politică.  

''Sunt sigur că vor mai zbura scântei, vor fi anumite tensiuni, însă trebuie să se înțeleagă că noi avem acum nevoie de stabilitate politică, actualul context regional necesită de la Republica Moldova stabilitate politică, dacă vom avea instabilitate atunci putem să uităm de orice integrare europeană", a spus politologul Ion Tăbârţă.

Publika.md precizează că PLDM, PDM şi PL au anunţat, săptămâna trecută, demararea negocierilor pentru formarea unei alianţe de guvernământ. Prima şedinţă a grupului de lucru care elaborează Acordul de constituire a viitoarei alianțe a avut loc vineri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu