Vor fi in siguranţă prin sistemul comun de supraveghere video din raionul Cahul

Agenții economici și poliţia din raionul Cahul vor avea un sistem comun de supravegehre video.

În cadrul ședinței Consiliului de Securitate Comunitară Cahul, șeful Inspectoratului de Poliție Cahul,  Iurie Briceag a declarat că poliția și agenții economici de la Cahul vor avea un sistem comun de supraveghere video care a este finanțat de mai multe organizații.

Elena Bacalu, deputat în parlament, care a fost prezentă la eveniment, a făcut referința la cazul înregistrat în satul Colibas, atunci când o persoană a decedat în stradă din cauză că niciunulul din martori nu a apelat la 903 şi a mentionat că “ Este necesar să se pună accent pe colaborare între poliție și comunitate, că doar în acest fel vom putea asigura un trai liniștit, prin implicarea fiecăruia, fiind că indiferență ucide la propriu”.

În cadrul acestei ședințe s-au prezentat activitățile educative oferite de către colaboratorii Inspectoratului de Poliție în instituțiile preșcolare, școlare și universitare. Scopul acestora a fost pentru familiarizarea copiii și adolescenții despre regulile de siguranță și acțiunile care sunt necesare pentru a fi întreprinse în caz de pericol.

Pentru a preveni cazurile de violență în familie, consumul de droguri de către copii din familiile social-vulnerabile și potențiale implicări în activitățile criminale, angajații IP din Cahul și-au asumat răspunderea în supravegherea copiilor din acest grup de risc.

Reamintim, că săptămâna aceasta, Guvernul Republicii Moldova a aprobat Hotărârea Guvernului privind Conceptul activității poliției comunitare care reprezintă un parteneriat cu cetățenii, pentru identificarea și soluționarea problemelor în localități, este un răspuns la nevoile și cerințele comunității.

Proiectul sistemului comun de supravegehre video este finanțat de către Departamentul de stat al SUA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu