"Vor fi dislocaţi peste 30.000 de soldaţi şi poliţişti". Anunţul făcut de Obama la summitul ONU

Embed:

Organizația Națiunilor Unite își mărește efectivul trupelor de pacificatori. Președintele american, Barack Obama, a anunțat că ONU va suplimenta numărul militarilor cu peste 30.000. Soldații vor proveni din zeci de țări membre ale organizației.

"La acest summit, mai mult de 50 de țări, de la Bangladesh până la Columbia, de la Finlanda până la China, vor disloca în total peste 30.000 de soldați și polițiști", a spus preşedintele SUA.

Președintele de la Casa Albă a precizat că măsura este necesară din cauza apariției tot mai multor conflicte, în special în Africa.

O contribuție importantă a venit din partea Chinei. Președintele de la Beijing a precizat, în fața Adunării Generale a ONU, că se va solidariza în eforturile de menținere a păcii în lume.

"Am decis să participăm la efortul de constituire a unei forțe de menținere a păcii cu 8.000 de militari", a declarat preşedintele Chinei Xi Jinping.

În prezent, ONU are 16 operațiuni de menținere a păcii. Este vorba despre 125.000 de soldați, polițiști și civili din peste 120 de țări.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu