Vor fi alocaţi MILIOANE DE LEI. Opt pasaje subterane din Capitală, reabilitate până la sfârşitul verii

Embed:

Opt pasaje subterane din Capitală vor fi reabilitate până la sfârşitul verii. Este promisiunea autorităţilor municipale care îşi propun să aloce 10 milioane de lei în acest scop.

Primul pasaj care a intrat deja în reparaţie este cel de lângă Academia de Ştiinţe a Moldovei, pe bulevardul Negruzzi. Peste 20 de muncitori vor schimba scările, vor tencui şi vopsi pereţii şi vor instala iluminare modernă.

Locatarii din zonă spun că până acum le era frică să utilizeze acest pasaj:

"Fetiţa mea, în vârstă de cinci ani, spune că îi este frică să intre. Cred că asta spune multe".

"Era groaznic. Să treacă pietonul pe deasupra este periculos. Slavă Domnului că s-au apucat. Multe promisiuni au fost, dar sperăm să fie bine".

"Ne este cam frică să mergem. Dar merg de nevoie pentru că am nevoie să ajung în cealaltă parte".

"Murdare ca murdare, dar şi mirosul urât. Sărite scările, este periculos pentru viaţa noastră. Faci un pas şi te-ai dus în gol".

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Vasile Chirilescu, lucrările de renovare la acest pasaj vor dura o lună.

"Lucrările vor costa circa un milion de lei. Se va interveni absolut peste tot. Primăria municipiului Chişinău are planificate în acest an reabilitarea a opt pasaje subterane pentru care au fost alocate surse financiare. Lucrările se vor desfăşura pe parcursul verii, în cele mai aglomerate pasaje", a declarat Vasile Chirilescu.

Următorul pasaj care va fi renovat este cel de la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare cu strada Ciuflea. Lucrări vor avea loc şi la pasajul de lângă Spitalul municipal nr. 1, la trei de pe bulevardul Dacia şi la două de pe şoseaua Hânceşti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu