VOR CONTINUA SĂ SALVEZE VIEȚI. Proiectul SMURD va derula şi în următorii cinci ani

Embed:

Elicopterele SMURD de la Iași și Galați vor continua să salveze vieți în ţara noastră. Proiectul lansat în anul 2014, va derula și în următorii cinci ani.

Anunțul a fost făcut, astăzi, de către secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne din România, Raed Arafat, într-un briefing de presă, susținut la Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 

"Vizita noastră a abordat mai multe aspecte. În primul rând prelungirea protocolului de colaborare pe linia aviatică cu încă cinci ani, de fapt, protocolul provede prelungire automată. Rămân cele două baze aeriene de la Iași și Galați, care deservesc inclusiv situațiile de urgență din Republica Moldova", a declarat Raed Arafat, secretarul de Stat al MAI al României.

Totodată, în cadrul briefingului, Raed Arafat a mai vorbit și despre lansarea unui proiect pilot la Cahul. Acesta presupune intervenția comună a medicilor și angajațiilor de la IGSU,de pe ambele maluri ale Prutului, în situațiile de urgență.

Astfel de intervenţii vor avea loc doar în situaţii de urgenţă. Amintim că de la începutul lansării serviciului SMURD, în ţara noastră, elicopterele române au intervenit în peste 60 de operațiuni de salvare.

 

Lasă un comentariu