Vom plăti mai mult pentru lumină. Tariful ar putea fi majorat cu aproape 15 %

Embed:
Vom plăti mai mult pentru energia electrică. Agenţiei Naţională pentru Reglementare în Energetică propune majorarea tarifelor cu aproape 15 la sută pentru consumatorii din nordul ţării şi cu 3 la sută pentru clienţii Gas Natural Fenosa, după ce furnizorii au solicitat creşterea preţului la electricitate.
 
Gas Natural Fenosa a solicitat ca tariful pentru un kilowat - oră să fie majorat cu 15 bani sau cu 8,6 procente. După ce a analizat cererea, ANRE a propus scumpirea cu 3,2 la sută sau cu 6 bani. 

Furnizorul din nord a solicitat ca un kilowatt - oră să fie mai scump cu aproape 43 de bani sau cu peste 22 la sută. ANRE a propus în acest caz o majorare de circa 15 la sută sau cu 28 de bani mai mult. 

O decizie finală privind noile tarife la curent va fi luată la începutul lunii viitoare, în cadrul unei şedinţe publice.

Companiile îşi motivează cererea prin deprecierea leului, majorarea salariului minim garantat şi prin scumpirea energiei electrice de import. Anul trecut, la propunerea Guvernului Filip, energia electrică pentru consumatorii Gas Natural Fenosa s-a ieftinit cu 20 de bani, iar pentru cei nordul ţării din nordul ţării, cu 21 de bani.
loading...

Lasă un comentariu